România ,dispune de o mare diversitate de resurse naturale balneare, în majoritatea staţiunilor din țara noastră , în prezent, există programe terapeutice de recuperare medicală pentru un spectru foarte larg de afecţiuni cronice. Aceste resurse au fost analizate și studiate în decursul timpului din punct de vedere mineralologic, fizico-chimic, microbiologic şi farmacodinamic.

Formarea profesională continuă a devenit esențială odată cu modernizarea bazelor de tratament din stațiunile balneare, de asemenea au fost identificate noi competențe necesare în conformitate cu introducerea de noi tehnologii de valorificare a resurselor balneare (echipamente, proceduri) și a soluțiilor digitale în domeniul balneologiei.

Școala de vară va oferi oportunitatea de a învăța, de a experimenta, alături de specialiști în domeniul balneologie și recuperare medicală din stațiunile balneare, dar și de alți specialiști, cunoștiințe, dar și noi adordări în recuperarea medicală .

Acestă inițiativă își propune de a îmbunatății educația medicală și terapeutică , de a utiliza în cel mai benefic mod factorii naturali terapeutici, de a promova sănătatea și bunăstarea noastră.

Școala de vară va combină educația teoretică și practică în domeniul recuperării medicale , prin cursuri dedicate celor înscriși , dar și prin organizarea de ateliere interactive.