Băile Olăneşti are doi factori naturali de cură: factorul climatic si factorul hidromineral, constituit din apele minerale. În urma cercetărilor s-a constatat că biostressurile climatice în Olăneşti au valori mici ceea ce face ca bioclimatul staţiunii să fie mai puţin solicitant asupra organismului , fiind un bioclimat sedativ favorabil in tot cursul anului. Altitudinea, zona cu dealuri si paduri justifică calitățile sedative ale stațiunii.


Băile Olăneşti ocupa primul loc, printre staţiunile balneoclimatice din România în ceea ce priveşte numarul de izvoare, debitul total zilnic al acestora , ca şi varietatea compoziţiei şi a concentraţiei apelor minerale. În staţiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale , un număr de 15 fiind captate pentru cura internă ( crenoterapie ) . Două izvoare minerale şi patru sonde cu apă minerală sunt folosite pentru cura externa ( balneaţie).


În plan naţional, Olăneştiul este staţiunea cu cele mai multe ape minerale, cu efecte deosebite mai ales în bolile renale cronice şi afecţiunile alergice. Ceea ce individualizeaza produsul turistic al statiunii este unicitatea unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici prin injectii cu apa minerala sulfuroasa și efectul diuretic al apelor la bolnavii cu afecțiuni renale. Daca se adaugă frumusețea peisajului și posibilitățile de agrement se poate înțelege de ce Băile Olănești este una dintre cele mai solicitate stațiuni din țară.

 

Loading...