Medicina balneară împreună cu medicina fizică joacă un rol important în profilaxia și tratamentul de recuperare a multor afecțiuni cronice. Eco-sistemul balnear folosit în această ramură a medicinii reprezintă un spațiu privilegiat tocmai prin bogăția și varietate resurselor de care dispune (ape minerale naturale, gaz mofetic, solfatare, peloizi, climă, microclimat de salină și talasoterapie).


În fiecare an se dezvoltă programe noi de prevenție (primară, secundară, terțiară), programe de recuperare medicală pentru afecțiuni cardiovasculare, neurologice, boli reumatismale, respiratorii, digestive, renale, ginecologice, dar și programe de educație terapeutică.
Adoptarea unei atitudini sănătoase cu privire la stilul de viață poate fi dezvoltată prin programele de educație terapeutică. Totodată acestea pot ajuta și în susținerea bolnavilor cronici în timpul perioadelor critice din viață, când susținerea și crearea unui stil de viață sănătos reprezintă un aspect important pentru a face față provocărilor.


Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste programe și despre cum putem îmbătrâni într-un mod sănătos, vă așteptăm la webinarul nostru! Proiectul "Impreuna pentru sanatate" OSM Cluj va invita luni, 15 noiembrie 2021, ora 18:30, online, platforma de acces Microsoft Teams
*persoanele care nu au cont, pot accesa din browser linkul pe care il vom posta pe pagina eventului inainte cu o ora.
*linkul de inscriere pentru participare