Conferinta - Ministerul antreprenoriatului și turismului
Eficienta factorilor naturali terapeutici in tratamentele balneare
25 februarie 2022

 

Ziua de astăzi ne-a adus mai aproape de turismul rural, de ecoturism și de turismul balnear.
La standul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului am avut 2 paneluri care au promovat opțiunile către care turiștii români și străini se îndreaptă din ce în ce mai mult.

Citește mai departe...

AQUA SOMMELIER, un pionierat care prinde viață și în România. Fermecătoare, seducătoare și indispensabilă, apa minerală începe să-și destăinuie secretele prin FNDA.
Mulțumim Aqua Aura, Perla Moldovei și tuturor celor care ne-au susținut în acest prim pas către cunoașterea apelor minerale.

Detalii: facebook.com

Gabriela Dogaru este unul dintre acei oameni care fac o mulțime de lucruri in aceeași zi, aparent fără să obosească. Intr-o singura zi este si la spital, preda studenților de la Universitatea de Medicina din Cluj, organizează conferințe în numele Asociaţiei Române de Balneologie, coordonează un proiect de cercetare într-o stațiune balneara și mai scrie câte un articol.

 

Articol integral: desprespa.ro

Mulţumesc D-nei Mona Tanase şi Radio Iaşi pentru invitaţia şi oportunitatea de a discuta despre Medicina Balneară din Romania.
Emisiunea va fi difuzată vineri, 12 noiembrie 2021, ora 17, pe site-ul www.radioiasi.ro. secţiunea Asculta Live .

 

Pacienții care au suferit de Covid-19 și au avut forme grave ale bolii, necesitând susținere respiratorie asistată, se recuperează greu după boală. Căile respiratorii și plămânii vor rămâne câteva luni sensibili la frig și umezeală, la efort și oboseală.

În funcție de pacient, programele de recuperare fizică care pot fi făcute la Băile Govora pot dura între două şi patru săptămâni. Toţi pacienţii care au trecut printr-o formă moderată sau gravă de boală resimt oboseala luni de zile după ce s-au vindecat. „Ei spun că nu mai pot urca scările ca înainte, că nu mai pot avea aceleaşi activităţi de zi cu zi ca înainte de boală, şi atunci pacienţii au nevoie de exerciţiile de recuperare respiratorie”, a explicat medicul specialist.

Articol integral: libertateapentrufemei.ro

Dificultăţi de respiraţie, oboseală rapidă şi accentuată, dificultăţi de adaptare la efort fizic, stare de somnolenţă, dureri musculare sunt doar câteva dintre urmările unei infecţii COVID-19 cu afectare profundă a funcţiei respiratorii. Acestea se manifestă mai ales în cazul pacienţilor care, din cauza formei medii sau grave de infecţie cu SARS-CoV-2, au necesitat susţinere respiratorie asistată.

De altfel, conform experților, circa un sfert dintre persoanele vindecate cu infecția SARS-CoV-2 rămân cu sechele respiratorii, având capacitatea pulmonară redusă cu aproximativ 20-30%.

Articol integral: newsbucuresti.ro

 

 

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Liga Pensionarilor Mureș - președinte Gheorghe Mosora, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) - președinte Nicu Rădulescu, și Stațiunea Balneară Tușnad - Székely Leila, Director marketing și vânzări la Tușnad S.A, au desfășurat o acțiune promoțională pentru pensionarii (dar nu numai) din județul Mureș.

Citește mai departe...

Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) va organiza în perioada 18 -21 septembrie 2019, cea de-a cincisprezecea ediție a Congresului anual al Turismului Balnear și Spa din România, sub un nou concept – integrând Forumul și Bursa de Turism Balnear din România, organizat de OPTBR, și SPA Business Networking Event, organizat în trecut de despreSpa.ro. Evenimentul va avea loc la Afrodita Resort & SPA, Băile Herculane.

Citește mai departe...

Staţiunea Balneoclimaterică Băile Tuşnad, denumită şi „Perla Ardealului”, este situată la o altitudine de 650 m în judeţul Harghita. Contextul geografic şi bogăţia de factori terapeutici naturali: bioclima, apele minerale carbogazoase mixte, gazele naturale , apele termale au favorizat dezvoltarea balneologie prin efectuarea unor tratamente balneare recunoscute astăzi la nivel naţional şi internaţional.

De la Dr. Gabriela Dogaru, Medic Primar Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj – Napoca, şef Lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj – Napoca şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Balneologie, invitata noastră, o să aflaţi mai multe despre aceste resurse naturale.

Citește mai departe...