Acest centru reprezintă un exemplu de bună practică în dezvoltarea turismului balnear și furnizarea de servicii de înaltă calitate – au afirmat participanții la conferința de balneologie desfășurată sâmbătă la Fontana Spa&Balneo Borsec. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Balneologică din România în parteneriat cu Fontana și Primăria Orașului Borsec. În cadrul conferinței a avut loc și deschiderea unei expoziții de istorie locală.

„Scopul principal al acestor conferințe științifice este de a atrage atenția asupra colegilor noștri care lucrează cu pasiune în domeniul balneologiei, depun eforturi constante pentru dezvoltarea acestei ramuri” – a subliniat în discursul său de deschidere dr. Gabriela Dogaru, președintele filialei din Cluj al Asociației Balneologice din România. Ea a vorbit despre provocările pe care stațiunea Borsec le-a avut de înfruntat în procesul de dezvoltare a complexului balnear. „Din aceste motive consider important să subliniez că Fontana reprezintă un exemplu de bună practică în dezvoltarea turismului balnear și furnizarea de servicii de înaltă calitate.” Dogaru și-a exprimat speranța că, în viitor, România va acorda aceeași prioritate balneologiei ca și Uniunea Europeană.
Articol integral: glasulvailor.ro

Prezentată în data de 10 noiembrie la Băile Bálványos, Harta Digitală a Apelor Minerale, BalneoMap, cuprinde localitățile cu potențial balnear din Regiunea de Dezvoltare Centru și integrează resursele balneare din județele Covasna, Harghita și Mureș. BalneoMap își propune să devină un centralizator complex de informații și un instrument interactiv al balneologiei.

Articol integral: kvmt.ro / Consiliul Județean Covasna

În apropierea mult așteptatei deschideri a Bazei de tratament și agrement, la Ocna Mureș a avut loc loc sâmbătă, 25 martie, conferința cu tema „Balneologia în Transilvania”.

La conferința științifică „Balneologia în Transilvania” – aflată la ediția a 5-a au patricipat peste 100 de persoane, printre care conferențiari doctori, studenți la medicină, rezidenți pe diferite specializări și a avut ca scop evidențierea rolului benefic al complexelor balneo în prevenirea dar și tratarea diferitelor afecțiuni fie ele reumatice, respiratorii, ginecologice s.a.m.d.

Deschiderea conferinței a fost făcută de către cei doi organizatori ai evenimentului: Conf. Dr. Gabriela Dogaru, Președinte Asociația Română de Balneologie – Filiala Cluj, medic primar Recuperare, medicină fizică și balneologie, Universitatea de Medicină și Farmacie “luliu Hațieganu* Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca și Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș

Articol integral: ocnamuresonline.ro

Conferinta - Ministerul antreprenoriatului și turismului
Eficienta factorilor naturali terapeutici in tratamentele balneare
25 februarie 2022

 

Ziua de astăzi ne-a adus mai aproape de turismul rural, de ecoturism și de turismul balnear.
La standul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului am avut 2 paneluri care au promovat opțiunile către care turiștii români și străini se îndreaptă din ce în ce mai mult.

Citește mai departe...

AQUA SOMMELIER, un pionierat care prinde viață și în România. Fermecătoare, seducătoare și indispensabilă, apa minerală începe să-și destăinuie secretele prin FNDA.
Mulțumim Aqua Aura, Perla Moldovei și tuturor celor care ne-au susținut în acest prim pas către cunoașterea apelor minerale.

Detalii: facebook.com

Gabriela Dogaru este unul dintre acei oameni care fac o mulțime de lucruri in aceeași zi, aparent fără să obosească. Intr-o singura zi este si la spital, preda studenților de la Universitatea de Medicina din Cluj, organizează conferințe în numele Asociaţiei Române de Balneologie, coordonează un proiect de cercetare într-o stațiune balneara și mai scrie câte un articol.

 

Articol integral: desprespa.ro

Mulţumesc D-nei Mona Tanase şi Radio Iaşi pentru invitaţia şi oportunitatea de a discuta despre Medicina Balneară din Romania.
Emisiunea va fi difuzată vineri, 12 noiembrie 2021, ora 17, pe site-ul www.radioiasi.ro. secţiunea Asculta Live .

 

Pacienții care au suferit de Covid-19 și au avut forme grave ale bolii, necesitând susținere respiratorie asistată, se recuperează greu după boală. Căile respiratorii și plămânii vor rămâne câteva luni sensibili la frig și umezeală, la efort și oboseală.

În funcție de pacient, programele de recuperare fizică care pot fi făcute la Băile Govora pot dura între două şi patru săptămâni. Toţi pacienţii care au trecut printr-o formă moderată sau gravă de boală resimt oboseala luni de zile după ce s-au vindecat. „Ei spun că nu mai pot urca scările ca înainte, că nu mai pot avea aceleaşi activităţi de zi cu zi ca înainte de boală, şi atunci pacienţii au nevoie de exerciţiile de recuperare respiratorie”, a explicat medicul specialist.

Articol integral: libertateapentrufemei.ro

Dificultăţi de respiraţie, oboseală rapidă şi accentuată, dificultăţi de adaptare la efort fizic, stare de somnolenţă, dureri musculare sunt doar câteva dintre urmările unei infecţii COVID-19 cu afectare profundă a funcţiei respiratorii. Acestea se manifestă mai ales în cazul pacienţilor care, din cauza formei medii sau grave de infecţie cu SARS-CoV-2, au necesitat susţinere respiratorie asistată.

De altfel, conform experților, circa un sfert dintre persoanele vindecate cu infecția SARS-CoV-2 rămân cu sechele respiratorii, având capacitatea pulmonară redusă cu aproximativ 20-30%.

Articol integral: newsbucuresti.ro