Program  "Sănătatea Pulmonară" Program de educaţie terapeutică și recuperare  medicală post Covid-19" 

 Staţiunea balneară  Băile Govora

 

Proiect în colaborare Băile Govora - Asociația Română de Balneologie Filiala Cluj - Universitarea de Medicină și Farmacie"Iuliu Hațieganu"Cluj- Napoca

 

De anul trecut, anul 2020, pandemia Covid-19 a schimbat modul nostru de viață.Starea nostră de bine nu a fost niciodată mai apreciată. Din ce în ce mai mult ne gândim la stiluri de viață sănătoase, dar și la strategii care să ne mențină sănătatea fizică și mentală.

Cred că a sosit momentul pentru recunoașterea, dar și pentru renașterea Balneologiei Românești, aceasta având un rol important de a pregăti un sistem imunitar bun, ca parte integrantă a unui stil de viață sănătos pe termen lung.

Ne propunen dezvoltarea programului  :

 "Sănătatea Pulmonară" Program de educaţie terapeutică și recuperare  medicală post Covid-19"

Acest program de recuperare respiratorie post Covid-19 (după vindecare), atât de necesar în condițiile actuale și nu numai, folosind apele minerale cu efecte antialergice, antiseptice, imunomodulatoare, parcurile balneare, pădurea, aerosolii naturali, kinetoterapia  respiratorie – să învățăm să respirăm corect și eficient, alături de medicina fizică. 

Acestă inițiativă își propune de a îmbunatății educația în afecțiunile respiratorii, de a utiliza în cel mai benefic mod factorii naturali terapeutici, de a promova sănătatea și bunăstarea nostră, dar și de a combina eficiența tratamentelor termice completate de activități wellness și activități de relaxare desfășurate parțial în parcul balnear.

 

Coordonatori Proiect  

Șef Lucrări Dr. Gabriela Dogaru , Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Asociația Română de Balneologie Filiala Cluj

Prof.Dr. Doina Todea, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca

Dr. Elena Dragomir,  Băile Govora

Director Violeta Nițescu,  Băile Govora